HARMONOGRAM KONSULTACJI MATURALNYCH
Nasza uczennica w finale XII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej ...
Zebrania z rodzicami 20.01.2021 r.
Egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie - informacje
Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych 18.12.2020 r.
Po raz pierwszy w nasze szkole uczniowie mieli okazję wziąć udział w konkursie „Francuska Kuchnia Regionalna”, który odbył się 24.02.2016 r. Przed przystąpieniem do konkursu, uczniowie przygotowali swoje autorskie menu w języku francuskim oraz zapoznali się z daniami, produktami i zwyczajami kulinarnymi charakterystycznymi dla poszczególnych regionów Francji.
Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem wśród uczniów klas drugich, trzecich i czwartych. Po napisaniu testu okazało się, że ich znajomość francuskiej kuchni regionalnej jest imponująca.
Pierwsze miejsce zajęła Roksana Ściepuro z klasy III k, na drugiej pozycji uplasował się Kamil Karbowniczek z klasy IV j, a trzecie miejsce należało do Adrianny Głowy z klasy IV b.
Być może w kolejnej edycji nowością będą przygotowane przez uczniów francuskie dania kuchni regionalnej.



