 
     
     		
				 HARMONOGRAM KONSULTACJI MATURALNYCH
					 
								
										 HARMONOGRAM KONSULTACJI MATURALNYCH    Nasza uczennica w finale XII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej ...
					 
								
										 Nasza uczennica w finale XII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej ...  Zebrania z rodzicami 20.01.2021 r.
					 
								
										 Zebrania z rodzicami 20.01.2021 r.   Egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie - informacje
					 
								
										 Egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie - informacje   Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych 18.12.2020 r.
					 
								
										 Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych 18.12.2020 r.  10 maja 2012 r. w Warszawie odbył się finał ogólnopolskiego konkursu „Norweski łosoś w polskiej kuchni”. Finał poprzedzony był szkoleniem na temat wykorzystania tej ryby w produkcji potraw oraz konkursem, który wyłonił zwycięskie drużyny z poszczególnych szkół.
10 maja 2012 r. w Warszawie odbył się finał ogólnopolskiego konkursu „Norweski łosoś w polskiej kuchni”. Finał poprzedzony był szkoleniem na temat wykorzystania tej ryby w produkcji potraw oraz konkursem, który wyłonił zwycięskie drużyny z poszczególnych szkół.
 
Zarówno podczas eliminacji jak i finału konkursu uczniowie wykonali dwa zadania:
 –  przystawkę z wędzonego łososia norweskiego z obowiązkowym wykorzystaniem minimum dwóch składników z listy przedstawionej przez Organizatora oraz składników dostępnych na wspólnym stole
– danie główne ze świeżego łososia norweskiego zgodnie z tematem „Wariacje na temat polskich klusek oraz łososia norweskiego”
Każda drużyna miała taki sam czas na realizację zadań konkursowych: jedną godzinę na wykonanie przystawki i półtorej godziny na wykonanie dania.
 Od lutego bieżącego roku ZSG nr 1 realizuje projekt „Mobilny nauczyciel gastronomii” w ramach programu Leonardo „Uczenie się przez całe życie.” Uczestnikami projektu są nauczyciele przedmiotów zawodowych: gastronomicznych, hotelarskich, turystycznych, ekonomicznych i języków obcych zawodowych.
Od lutego bieżącego roku ZSG nr 1 realizuje projekt „Mobilny nauczyciel gastronomii” w ramach programu Leonardo „Uczenie się przez całe życie.” Uczestnikami projektu są nauczyciele przedmiotów zawodowych: gastronomicznych, hotelarskich, turystycznych, ekonomicznych i języków obcych zawodowych.
W związku z realizacją projektu w dniach 25.03 - 31.03. 2012. siedmioro nauczycieli z naszej szkoły wzięło udział w wymianie doświadczeń z zaprzyjaźnioną szkołą we Francji: CFA Maison Familiale. Byli to: wicedyrektor Józef Wątorczyk oraz nauczyciele w/w zawodów: Agnieszka Kosek-Kotula, Wanda Fundament, Alicja Wcisło, Małgorzata Kosek-Ankus, Joanna Brewczyńska - Sternal, Monika Dzięgielewska.
 W dniach od 23.04.2012 r. do 28.04.2012 r. na zaproszenie pani Dyrektor Barbary Brewczyńskiej  przyjechała grupa młodzieży francuskiej wraz z  profesorami Emmanuelem Humblot i Pascalem  Lehalle. Współpraca między naszą szkołą i Liceum Stanisława  Leszczyńskiego w Nancy  trwa już od 13 lat.
W dniach od 23.04.2012 r. do 28.04.2012 r. na zaproszenie pani Dyrektor Barbary Brewczyńskiej  przyjechała grupa młodzieży francuskiej wraz z  profesorami Emmanuelem Humblot i Pascalem  Lehalle. Współpraca między naszą szkołą i Liceum Stanisława  Leszczyńskiego w Nancy  trwa już od 13 lat.
Program wizyty francuskich gości w Krakowie był niezwykle bogaty. Zwiedzali oni Zamek na Wawelu, obóz koncentracyjny w Oświęcimiu, kopalnię soli w Wieliczce oraz w związku z zawodem, którego uczą się na co dzień, piekarnię w Bielsku Białej. Uczniowie z Francji, pod czujnym okiem swoich profesorów, przygotowali dla gospodarzy oraz specjalnie na tę okoliczność zaproszonych gości, niezwykle wykwintny posiłek. Na stół trafiły specjały kuchni z Lotaryngii, ponieważ w tym właśnie regionie znajduje się Nancy.
Czytaj więcej: 23.04.2012 - Przyjazd uczniów z Nancy
 „Tak niedawno się spotkaliśmy,
„Tak niedawno się spotkaliśmy,W piątkowe przedpołudnie 27 kwietnia 2012 roku uczniowie klas czwartych zakończyli edukację szkolną wpisując się do szerokiego grona Absolwentów ZSG nr 1. Zgodnie z tradycją, maturzystów żegnała dyrekcja szkoły - Pani Dyrektor Barbara Brewczyńska, zastępcy p. Małgorzata Matysik, p. Józef Wątorczyk oraz kierownik szkolenia praktycznego p. Dorota Romańska, młodzież z Rady Uczniowskiej i przedstawiciele klas trzecich.
Czytaj więcej: 27.04.2012 - „Gastronomik” żegna absolwentów - rocznik 2008/2012 Ile jest chórów anielskich? Co znaczy słowo: Alleluja? Czym się różni barszcz biały od żurku? – na te i wiele innych pytań musieli znaleźć odpowiedź uczestnicy tegorocznego hospicyjnego spotkania wielkanocnego u Ojców Karmelitów w sobotę 14 kwietnia. W spotkaniu tym uczestniczyli rodzice i podopieczni Hospicjum Domowego dla Dzieci Alma Spei, personel hospicjum i wolontariusze. Jak już co roku nie zabrakło na tej uroczystości także naszych uczniów. Tym razem uczniowie z klasy III a i IV c w towarzystwie pani pedagog Katarzyny Schiff zadbali o  odświętnie przygotowane stoły i pyszne wielkanocne potrawy.
Ile jest chórów anielskich? Co znaczy słowo: Alleluja? Czym się różni barszcz biały od żurku? – na te i wiele innych pytań musieli znaleźć odpowiedź uczestnicy tegorocznego hospicyjnego spotkania wielkanocnego u Ojców Karmelitów w sobotę 14 kwietnia. W spotkaniu tym uczestniczyli rodzice i podopieczni Hospicjum Domowego dla Dzieci Alma Spei, personel hospicjum i wolontariusze. Jak już co roku nie zabrakło na tej uroczystości także naszych uczniów. Tym razem uczniowie z klasy III a i IV c w towarzystwie pani pedagog Katarzyny Schiff zadbali o  odświętnie przygotowane stoły i pyszne wielkanocne potrawy.
 Zobacz zdjęcia
Zobacz zdjęcia 
 Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Konkursu Geograficznego „Geo-Planeta” uprzejmie informuje, że znane są wyniki tegorocznej edycji Konkursu. Szczegóły dostępne są na stronie www.geo.suwikr.pl.
Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Konkursu Geograficznego „Geo-Planeta” uprzejmie informuje, że znane są wyniki tegorocznej edycji Konkursu. Szczegóły dostępne są na stronie www.geo.suwikr.pl.
W naszej szkole najlepsze wyniki uzyskał uczeń Łukasz Olech z klasy IV i. Otrzymał nagrodę książkową oraz dyplom za bardzo dobre wyniki. Pozostali uczniowie klas: IV t, IV c  otrzymali dyplomy uznania. Gratulujemy!
  Zobacz zdjęcia
Zobacz zdjęcia 


