HARMONOGRAM KONSULTACJI MATURALNYCH
Nasza uczennica w finale XII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej ...
Zebrania z rodzicami 20.01.2021 r.
Egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie - informacje
Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych 18.12.2020 r.
Dnia 16-ego stycznia uczniowie klas turystycznych wyruszyli w podróż po średniowiecznym Krakowie. Pod opieką nauczycieli zawodu udali się do jednego z oddziałów Muzeum Historycznego Miasta Krakowa. Odwiedziliśmy Podziemia Rynku Głównego, gdzie z panią przewodnik przemierzyliśmy trasę turystyczną słuchając bardzo interesujących opowieści dotyczących życia w Krakowie przed setkami lat.
Wraz z końcem 2016 roku, nauczyciele przedmiotów ogólnokształcących ZSG nr 1, zakończyli prace nad realizowanym w szkole projektem „Miejsce multimediów w nowoczesnym nauczaniu”, mobilność zawodowa kadry edukacji szkolnej, w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój. Koordynatorzy i uczestnicy, przystąpili do prac nad upowszechnianiem, wykorzystywaniem i wdrożeniem wyników projektu.
9 grudnia 2016 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się VIII Ogólnopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych - „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2016” oraz eliminacje do II Ogólnopolskiej „Olimpiady Kawy®”.
Czas Świąt Bożego Narodzenia przypomina nam o wartościach w życiu najważniejszych: miłości, przebaczeniu, cieple rodzinnego ogniska. To również czas zadumy nad rokiem, który właśnie mija.
W dniu 21 grudnia 2016 roku odbył się Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych w którym wzięło udział 16 prac wykonanych przez uczniów ZSG nr 1 oraz słuchaczy Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego kwalifikacji T.04 – Produkcja wyrobów cukierniczych.
W dniach od 5 do 11 grudnia 2016 r. w Dakar w stolicy Senegalu odbyło się spotkanie pierwszej grupy nauczycieli i koordynatorów międzynarodowego projektu EAThink 2015, w którym uczestniczy nasza szkoła.
W spotkaniu brali udział przedstawiciele 7 szkół europejskich z Malty, Włoch i Polski.


